ČAČAK – Pokret za decu “Tri plus“ oglasio se saopštenjem povodom aktuelnih političkih previranja u Srbiji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret za decu “Tri plus“ u protekle dve godine pozivao je na jedinstvo svih segmenata društva u borbi za spas Srbije. U situaciji kada gubimo 105 stanovnika dnevno, 38.000 godišnje, kada nas je manje 1.750.000 u poslednjih 25 godina, najmanje što nam je potrebno je mržnja između nas samih, koja može dovesti do tragičnih događaja koji bi i ovako crnu statistiku učinili još nepovoljnijom

Slogan Pokreta za decu “Tri plus“ je “ima da nas ima“, kojim želimo da probudimo svest kod građana Srbije koliko smo kao generacija odgovorni da sačuvamo zemlju za naše potomke. Ništa danas nije toliko vredno koliko jedan novi život da se stvori ili da se spreči da se ne izgubi.

Naša želja je da živimo u Srbiji u kojoj mislimo jedni na druge. Da je moguće pokazali su nam večiti sportski rivali kada je FK Partizan pozvao svoje navijače da daju krv za teško obolelog fudbalere FK Crvena Zvezda, kada je život je pobedio, za razliku od slučaja kada je raketa sa juga usmrtila navijača na severu gde je Srbija izgubila.

Svedoci smo dramatičnih trenutaka u Srbiji, mržnje među nama samima. koja može dovesti do prolivanja srpske krvi i onih koji su iza kordona i onih koji su ispred kordona i onih koji su u kordonu. Jedini gubitnik bi bila Srbija.

Za nas kao generaciju je možda kasno da se međusobno pomirimo, ali možemo postaviti temelje koje će nadograđivati naši potomci. Kao znak da želimo dobro Srbiji, pozivamo sve aktere političkog života u Srbiji da iz javnog diskursa izbace reči “fašista“ i “izdajnik“, jer su to dve reči koje su nas kroz istoriju koštale na stotine hiljada srpskih glava, koje stradaše od srpske ruke. To će biti dokaz da ne mislimo samo na svoju decu, već i na svu decu kojima treba da ostavimo Srbiju koju smo nasledili od naših predaka.

Pokret za decu “Tri plus“ poziva Patrijarha srpskog Irineja i Srpsku pravoslavnu crkvu, da u ovim teškim trenucima svojim autoritetom apeluju na slogu srpskog roda.

Pokret za decu “Tri plus“

 

IZVOR: MORAVA INFO