Pokret za decu „Tri plus“ u Kraljevu predstavio buduću mobilnu aplikaciju

Pokret za decu „Tri plus“, koji već pet godina nastoji da roditeljima i deci iz višedetnih porodica olakša težinu svakodnevice projektom „Cena minus za 3+“, pripremio je novo iznenađenje. Od naredne godine, porodice sa troje i više dece koje su se do sada prijavile i ostvarile pravo na ponosnu karticu, moći će da koriste jedinstvenu aplikaciju u svetu „Tri plus“. Ova aplikacija je sofisticirano unapređenje projekta „Cena minus za 3+“, namenjena svim prijavljenim majkama odnosno očevima koji su u prethodnim godinama ostvarili pravo na ponosnu karticu koja im je omogućavala popuste i privilegiju u više od 2.500 objekata širom Srbije.

Ovu novinu predstavnici Pokreta su predstavili Gradu Kraljevu na sastanku sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik dr Predrag Terzić je istakao da je Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina obezbedila niz pogodnosti za porodice sa troje i više dece, ali da nije dovoljno da samo država brine o višedetnim porodicama.

„Neophodno je da svi zajedno – država, gradovi i opštine, ali i udruženja, radimo na tome da se Srbija izbori sa belom kugom. Grad Kraljevo sarađuje sa Pokretom za decu „Tri plus“ i sve porodice sa troje i više dece na teritoriji našeg grada imaju mogućnost da dobiju popuste na cene „Toplane“, „Čistoće“ i „Vodovoda“. Kako smo primetili da postoji veliki broj porodica sa troje i više dece koje žive van područja gde se obavljaju ove komunalne delatnosti, doneli smo odluku da tim porodica omogućimo da dobiju finansijsku pomoć. Zahvalan sam velikom broju preduzeća sa teritorije grada Kraljeva koja su odlučila da smanje cene usluga ili robe za sve višedetne porodice“, poručio je gradonačelnik naglasivši da u Kraljevu porodice sa troje i više dece imaju mogućnost da po nižim cenama kupuju u prodavnicama obuće i odeće, prodavnicama računarske opreme, da cene za njih u apotekama budu niže, a akciji su se pridružili i stomatolozi, pedijatri, čak i prodavnice auto-delova, a sve u cilju „da svi zajedno kažemo veliko hvala majkama i očevima koji imaju troje, četvoro ili petoro dece“.

Terzić je kazao da su na sastanku razgovarali i o drugim mogućnostima da se pomogne višedetnim porodicama.

„Mislim da ćemo već za nekoliko meseci imati još dobrih vesti za porodice koje imaju troje i više dece. Grad Kraljevo nastavlja saradnju sa udruženjem „Tri plus“ u korist svih građana našeg grada“, rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Kako je istakao predsednik Pokreta za decu „Tri plus“ Vladica Gavrilović, „lepo je kada vidite da niste sami, a u ovom gradu i u ovoj državi to nećete biti“.

„Porodice sa troje i više dece su stavljene u fokus borbe protiv bele kuge jer to je jedina garancija da će nas u budućnosti biti. Prema istraživanju Pokreta za decu „Tri plus“ – posle donošenja mera o finansijskom podsticanju rađanja – za trećerođeno 12.000 evra, za četvrtorođeno 18.000 evra, odnosno u periodu od 2017. do 2021. godine, ima 16,1 procenat više trećerođene dece, a četvrtorođene 13,1“, naveo je Gavrilović i istakao:

„Možete biti ponosni na Grad Kraljevo koji je odmah prihvatio naš predlog za umanjenje računa javnih preduzeća. Pored Čačka, Novog Sada i Požege, Grad Kraljevo je jedan od predstavnika dobronamernih koji je odobrio 30 odsto umanjenje ovih računa, a brine i o višedetnim porodicama na teritoriji koja nije pokrivena ovim pogodnostima“.

Kako je prilikom predstavljanja mobilne aplikacije „Tri plus“ u našem gradu rečeno, pored popusta, aplikacija će roditeljima doneti i nove pogodnosti i privilegije koje do sada nisu tehnički bile ostvarive neposrednim korišćenjem ponosne kartice. Tako će postojati lični QR kod za svakog roditelja koji je ostvario pravo na ponosnu karticu, mogućnost besplatnog parkinga, razvijena društvena mreža na aplikaciji u kojoj porodice sa troje i više dece mogu da komuniciraju kako bi razmenjivali ili poklanjali garderobu, obuću, udžbenike, opremu… mogućnost plaćanja računa sa popustom, direktnog povezivanja sa Bankom Poštanska štedionica koja omogućava povoljnosti, onlajn pristup „Tri plus prodavnici“ za kupovinu sa popustom, mapiranje privrednih subjekata učesnika u programu „Cena minus za 3+“, notifikacija i svakodnevna obaveštenja od značaja za porodice sa troje i više dece.