Opština Vrnjačka Banja nastavlja saradnju sa Pokretom za decu „Tri plus“ sa ciljem da se pomogne porodicama na teritoriji opštine sa troje i više dece. Predstavnici Pokreta  su vrnjačkom opštinskom rukovodstvu 11. oktobra predstavili nove pogodnosti za „ponosne roditelje“ – od 1. januara sledeće godine biće aktivirana jedinstvena aplikacija „Tri plus“ koja , između ostalog, donosi i besplatne parking sate i umanjenje komunalnih računa.

Pokret za decu “Tri plus“ smatra da roditelji sa troje i više dece treba da ostvaruju više pomoći u skladu sa naporima koje ulažu u planiranju kućnog budžeta. Tako je pokrenut projekat Ponosna kartica „Cena minus za 3+“ koji se sprovodi u 25 lokalnih samouprava i podrazumeva da roditelji imaju popust u 2.500 prodavnica. Sa prvim danom nove kalendarske godine, Ponosna kartica će dobiti sofisticirano unapređenje u vidu aplikacije „Tri plus“

– Naša misija trenutno jeste da celoj zemlji predstavimo aplikaciju „Tri plus“. Ona će zaživeti od 1. januara 2023, a u ovom trenutku je najvažnije da postoji velika volja i želja kod predsednika Opštine Vrnjačka Banja i njegovih saradnika da se ostvare nove pogodnosti za mnogodetne porodice implementacijom u budžet za narednu godinu. Cilj nam je da pokažemo poštovanje prema porodicama sa troje i više dece da bi ohrabrili one koje imaju jedno ili dvoje dece da prošire svoju i time pristupe u najveću porodicu u Srbiji. To nam je jedina garancija da će nas u budućnosti biti isto kao i danas i da će Srbija postojati i za sto godina, kaže Vladica Gavrilović, Predsednik Pokreta „Tri plus“.

Kada je pokret počinjao sa radom bilo je jako malo onih koji su verovali da može nešto da se promeni, ali je Vrnjačka Banja bila jedna od dvanaest veličanstvenih u Srbiji koje su se prve podržale napore „Tri plus“. Sada su u društvu 25 lokalnih samouprava i svi veći gradovi, a sve više je i porodica koje koriste karticu, odnosno prava, privilegije i popuste.

– Na teritoriji Opštine Vrnjačka Banja imamo 319 porodica sa troje i više dece, a želja nam je da ih bude mnogo više, zato činimo sve što je u našoj moći da kroz razna davanja olakšamo njihovu svakodnevnicu. Sa Pokretom za decu sarađujemo od prvog dana jer smo svesni da je svaka pomoć dragocena. Implementacijom nove aplikacije, usvojićemo nove povoljnosti, prvenstveno u domenu komunalnih usluga koje mogu da budu subvencionisane od strane opštine. Šta će sve od predloženih mera biti usvojeno i primenjeno, znaćemo posle sednice Opštinskog veća ali je sasvim izvesno da će budžetom za narednu godinu biti predviđeno implementiranje ovih usluga, rekao je posle sastanka predsednik, Boban Đurović.