О нама

Покрет за децу ТРИ ПЛУС формиран је на Васкрс 2017.године са циљем да Србија васкрсне и победи највећег непријатеља БЕЛУ КУГУ.

Сваким даном нас је мање 105 јер се толико више умре него што се роди.

Сваким даном 200 младих напусти земљу у потрази за бољим животом.

Сви ови подаци нам говоре да ако ништа не предузмемо Србија за неколико деценија ће постати земља неког другог народа!

Зар су 4 милиона животи наших предака узалуд жртвовани?

Да ли смо генерација која ће бити одговорна за нестанак Србије?

НА ТО НЕМАМО ПРАВО И ИМАМО ОДГОВОРНОСР ПРЕМА ПОТОМЦИМА!

Спас је у породицама са троје и више деце,јер да би нас у будућности било исто као данас неопходно је да од укупног броја породица буде 45% оних који имају троје деце или око 850 000 породица.

Сада је тај број 138 000 породица или 7,8% од укупног броја породица.

Предложили смо формирање одрживог демографског фонда из кога би се финансијски подстицало рађање.Од наше 4 мере усвојене су у потпуности прве две,а трећа половично јер обухвата само финансијски подстицај за породице које су добиле треће или четврто дете од 25.12.2017,али не и породице које су већ имале троје и више деце.

Били смо у праву када смо рекли да ће мере дати резултате јер по првим подацима из 2019.године за исти период прошле године 835 беба је више рођено и тој структури новорођење деце највише је треће и четврто рођених.

 

Покрет за децу ТРИ ПЛУС је предложио чланство локалним самоуправама у Покрету за децу ТРИ ПЛУС и заједно доносе мере погодности како би и одали поштовање према породицама које су већ имали троје и више деце ,а нису обухваћени новим мерама за подстицај рађања.

ИМА, ДА НАС ИМА!