У организацији Покрета за децу ТРИ плус из Чачка и фондације „За живот“ из Бањалуке, протеклог викенда одржана је конференција „Српска и Србија за породицу“, као део пројекта који за циљ има подстицање развоја демографске политике и повећање наталитета. Циљ пројекта „Цена минус за 3+“, како је истакнуто на конференцији, јесте да омогући мајкама са троје и више деце значајне погодности коришћењем поносне картице како у Србији тако и у Републици Српској.

Посебан допринос развоју пројекта дала је Компанија „Дунав осигурање“. Пратећи своје циљеве дефинисане стратегијом друштвено одговорног пословања, до сада је већ пружила подршку у Србији заједно са „Дунав аутом“, а сада се прикључила и пројекту на подручју Републике Српске.

Како је истакао Бојан Поповић, генерални директор „Дунав осигурања“ Бањалука у Републици Српској, циљ пројекта је да се омогуће једнака права и остваре попусти на осигурање власницима картице и у Српској. Поред тога што ће се мајкама са троје и више деце из Српске одобравати попусти на куповину осигурања, договорене су и бројне друге активности учесника пројекта, како би се заједничким напорима стало на пут белој куги и подстакао развој демографске политике.

Пројекат „Поносна картица – Цена минус за три плус“ реализује се на подручју Бањалуке, док фондација има потписане уговоре са општинама Теслић, Лакташи, Србац и Прњавор. До сада је подељено око 1.800 картица, а у пројекат је укључено 150 привредних субјеката.

Компанија „Дунав осигурање“, као одговоран послодавац, посебну пажњу придаје бризи и подршци породицама са више деце, као и развоју наталитета, као темељу друштвено одговорног пословања. Поносни смо што смо на овом важном путу део заједничких напора.