Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Pokreta za decu „Tri plus“ iz Čačka, koji su predstavili projekat „Ponosna kartica – Cena minus za 3+“ za pomoć porodicama sa troje i više dece i predstavnicima banke Poštanska štedionica. Iz ove finansijske institucije su naveli da će se u ovaj projekat uklјučiti 2020. godine i omogućiti niz pogodnosti za svaku od 120 hilјada porodica sa troje i više dece, kolika je procena da ih ima u Srbiji.

 

Iz Pokreta za decu „3+“ navode da će uz pomoć „Ponosne kartice“ majke sa troje i više dece moći da dobiju mnoge popuste na namernice, obuću, odeću i usluge u Srbiji, koji će im omogućiti kvalitetnije i lakše roditelјstvo.

 

izvor: https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/banka-postanska-stedionica-ukljucuje-se-u-akciju-ponosna-kartica-cena-minus-za-3

 

Iz Poštanske štedionice objašnjavaju da će, uz podršku Ministarstva i lično zalaganje ministra, biti prvo državno preduzeće koje se uklјučuje u jednu ovakvu inicijativu.

 

Ministar za rad, Zoran Đorđević je istakao da nevladina organizacija „3+“ predstavlјa pravi primer dobre prakse kada je u pitanju pružanje podrške za porast nataliteta i izrazio nadu da će primerom društvene odgovornosti koju je pokazala banka Poštanska štedionica poći i druga državna preduzeća. Ministar je predložio da bi trebalo razmotriti mogućnost uvođenja kartica 4+, 5+ i 6+ kako bi upravo dobijanje ovih kartica uz veće beneficije bilo podsticaj pobolјšanju demografije.

Ponosna kartica – Cena minus za 3+, udruženja  namenjena je porodicama sa troje i više dece i donosi popuste u brojnim pravnim subjektima.