Пошто у Србији има 99.368 породица са троје, 15.813 породица са четворо и 5.264 породице са петоро и више деце, парола кампање биће „Ми смо највећа породица у Србији и планирамо проширење“

Покрет за децу Три плус на годишњем сабору прогласио је 2018. за годину у којој ће мобилисати све своје капацитете за остваривање циљева, а приоритет је доношење закона о финансијској подршци породицама са троје и више деце у виду месечне накнаде за мајке до 18. године најмлађег детета.
Пошто у Србији има 99.368 породица са троје, 15.813 породица са четворо и 5.264 породице са петоро и више деце, парола кампање биће „Ми смо највећа породица у Србији и планирамо проширење“.

– Покрет за децу Три плус у 2018. години ће надлежним министарствима предочити чињенице које јасно указују да исплата месечних накнада мајкама са троје и више деце неће срушити економски поредак. Ако је познато да је у Србији у протеклих 20 година опљачкано неколико десетина милијарди евра, онда ни мајке које ће куповати храну, пелене, обућу, књиге својој деци ни на који начин не могу бити опасност за нарушавање финансијске стабилности наше земље. којој иначе прети нестајање демографским променама – истакао је Владица Гавриловић, председник Управног одбора Покрета за децу.