PRIZNANјE ZA ČAČANSKO UDRUŽENјE “TRI PLUS” OD NIŠLIJA

Slava Svete Petke Gradske opštine Medijana u Nišu obeležena je u znaku saradnika i prijatelјa koji su godinu unazad u saradnji sa ovom opštinom vreme posvetili brizi za nove naraštaje. Veće Gradske opštine Medijana donelo je odluku da ove godine Dukat Medijane, najveće priznanje opštine, dobije Pokret za decu Tri plus iz Čačka, za brigu o pronatalitetnoj politici i unapređenje roditelјstva u porodicama sa troje i više dece. Dukat Medijane dodelјen je i Nјegovom Preosveštenstvu vladiki niškom Arseniju, načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, kao i Društvu za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Pred brojnim zvanicama iz Srbije i inostranstva, prvih lјudi grada Niša, predstavnicima brojnih udruženja, preduzeća i ustanova, i već po tradciji mnogobrojnim građanima prisutnim na slavi ove najveće niške opštine u ime nagrađenih obratio se i Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu Tri plus.

 

Gavrilović je naglasio da su predstavnici ovog pokreta upravo doputovali iz Rusije gde je prezentovan rad i međusobna saradnja lokalnih samouprava iz Srbije sa Pokretom za decu Tri plus u oblasti pronatalitetne politike i da veliki doprinos tome između ostalih je svakako i rad opštine Medijana, kao primeru odlične prakse u ovoj oblasti, kao i da očekuje učešće grada Niša u projektu “Cena minus za 3+” od 2019. godine na radost višedetnih porodica ovoga grada. Isto interesovanje za pogodnosti i olakšice porodicama sa troje i više dece koje teži zajedničkom cilјu porasta nataliteta urodilo je dobrom praksom na primeru saradnje građana i lokalne samouprave, u ovom slučaju Pokreta za decu Tri plus i najveće niške opštine, krunisane Dukatom Medijane, istakao je Vladica Gavrilović, zahvalivši se na priznanju koje i obavezuje da Pokret za decu Tri plus nastavi sa dalјim aktivnostima u ovom pravcu.

 

Deo atmosfere sa dodele priznanja kao i intervju sa nagrađenima možete pogledati ispod: